Lue lisää

MoveSole-älypohjallinen mittaa potilaan kävelyä

05.01.2018

LEHDISTÖTIEDOTE Helsinki 03.01.2018 – Sensoriteknologiaan perustuvia älypohjallisia kehittävä yhtiö, MoveSole Oy, tuo markkinoille uudentyyppisen ratkaisun, jonka avulla terveydenhuollon ammattilainen voi analysoida potilaan kävelyä sekä vastaanotolla että sen ulkopuolella potilaan luonnollisessa elinympäristössä. Yhtiö käynnistää osakeannin sijoituspalvelu Invesdorissa.

Diabeetikoita on nyt Suomessa noin 10 % väestöstä. Maailmassa heitä arvioidaan olevan vuonna 2040 yli 640 miljoonaa. Diabeetikkojen lisäsairauksista diabeettisten jalkahaavojen hoitaminen vaatii enemmän hoitokäyntejä kuin mikään muu diabeteksen aiheuttama vaiva. Hoitamattomana jalkahaavoilla voi olla hyvin vakavat seuraukset, sillä ne altistavat diabeetikon alaraaja-amputaatiolle 15-kertaisesti muihin ihmisiin verrattuna.

Jalkahaavan yksi keskeisin hoitomuoto on kevennyshoito, jossa jalkapohjan haava-alueelle kohdistuva paine kevennetään ja ohjataan pois haava-alueelta. Tähän saakka hoidon toteutus ja seuranta on perustunut terveydenhuollon ammattilaisen tekemään arvioon sekä potilaan palautteeseen.
”Terveydenhuollon ammattilaiset ovat jo vuosia toivoneet luotettavaa kävelyn mittausmenetelmää paitsi diabeettisten jalkahaavojen hoidon tueksi mutta myös esimerkiksi alaraajamurtumien kuntoutukseen”, toteaa MoveSole Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Määttänen. Hänellä on pitkä ja erittäin monipuolinen kokemus kuntoutuksen asiantuntijatyöstä.

Kolmen vuoden tuotekehityksen tuloksena MoveSole valmistautuu tuomaan kehittämänsä älypohjallisen markkinoille vuoden 2018 toisen neljänneksen aikana. Älypohjallinen on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisen käyttöön vastaanotolla ja ammattilaisen valvonnassa vastaanoton ulkopuolella. Älypohjallisen ensisijaiset käyttötarkoitukset ovat diabeettisten jalkahaavojen hoito ja alaraajakuntoutus.

MoveSole Oy:n toimitusjohtaja Eero Kaikkonen kertoo, että diabeettisten jalkahaavojen yleisyys ja vakavuus yllätti tiimin kehitystyön alkuvaiheessa. Yksinomaan Euroopassa noin 8 miljoonalla diabeetikolla on vuosittain riski saada diabeteksen aiheuttama jalkahaava. Jalkahaavoista 50 % uusiutuu.

”Tuomme markkinoille aivan uudenlaisen sensoriteknologiaan perustuvan ratkaisun, jonka avulla terveydenhuollon ammattilainen saa laboratoriotasoisia mittaustuloksia potilaan kävelystä reaaliaikaisesti”, Kaikkonen kertoo.

”MoveSole-älypohjallinen on kehitetty tiiviissä yhteistyössä ortopedien ja jalkaterapeuttien kanssa. Keskeinen lähtökohta oli se, että kävelyä voidaan mitata vastaanoton ulkopuolella siellä, missä potilaat kävelevät luonnollisesti omassa elinympäristössä. Toinen selkeä tarve oli ratkaisun helppokäyttöisyys. Ammattilaiset eivät halua käyttää aikaansa teknologian kanssa puuhailuun, vaan keskittyä potilastyöhön. Jo tähän mennessä saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet näiden tavoitteiden saavuttamisessa hyvin.”

MoveSole Oy hakee nyt menossa olevalla osakeannilla 100 000–300 000 euron rahoitusta. Yhtiö suunnittelee käyttävänsä annista kertyvät varat MoveSole-älypohjallisen tuotannon käynnistämiseen, lääkinnällisen laitteen hyväksynnän hankkimiseen ja tuotteen markkinoille saattamiseen. Yhtiön osakeannin sijoitusmateriaali ja merkintäsivu löytyvät Invesdorin palvelusta: https://www.invesdor.com/fi/pitches/880

Yhteystiedot
Eero Kaikkonen, CEO, MoveSole Oy eero.kaikkonen@movesole.com , puh. +358 400 688 263
Mikko Savolainen, viestintäpäällikkö, Invesdor Oy mikko.savolainen@invesdor.com , puh. +358 40 747 5205

MoveSole lyhyesti
MoveSole kehittää ja myy terveydenhuollon ammattilaisille sensoriteknologiaan perustuvia kävelyä mittaavia älypohjallisia ja niihin liittyvää mobiilisovellusta, joka tuottaa kävelyn mittaustuloksista visuaalisen tai numeerisen potilaan hoitotyötä tukevan raportin.

Invesdor lyhyesti
Invesdor on Helsingissä vuonna 2012 perustettu finanssiteknologiayritys (fintech). Se ylläpitää verkossa toimivaa sijoitusalustaa, jolla kunnianhimoiset eurooppalaiset kasvuyritykset ja kansainväliset sijoittajat kohtaavat. Invesdorin kautta on sijoitettu yli 40 miljoonaa euroa. Onnistuneita rahoituskierroksia palvelualustalla on järjestetty yli sata. Invesdor on osakepohjaisten joukkorahoitusalustojen Pohjoismaiden markkinajohtaja vuosina 2015 ja 2016 palvelun kautta sijoitetulla pääomalla ja liikevaihdolla mitattuna. Sen asiakkaisiin lukeutuu sekä pörssilistaamattomia että -listattuja yhtiöitä Suomesta, Ruotsista, Isosta-Britanniasta, Norjasta ja Tanskasta sekä sijoittajia yli 70 maasta. Invesdorilla on toimistot Helsingissä ja Lontoossa. www.invesdor.com

WordPress Video Lightbox Plugin